Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brüsszel 149 ezer forintot adott minden magyarnak

Nettóban közel 5 milliárd eurót adott Brüsszel Magyarországnak tavaly. Vagyis 1485 milliárd forintot, átlagosan fejenként 149 ezer forintot.

Egy friss uniós infografikán bemutatott statisztikából kiderül, mennyi pénzt ölt a tagállamok fejlesztésébe.

Forrás: Origo

A magyar mérlegből a legfontosabbak:

- Tavaly Magyarországon az uniós kiadások 5,91 milliárd euróra (tavalyi éves átlagos árfolyamon 1755 milliárd forintot) rúgtak.

0 Tovább

Százmilliókat vettek el beteg gyerekektől - lakásra, autókra mentek el az 1 százalékok

Elherdálta a pénzt két alapítvány, amelyek gyerekmentésre kérték az 1 százalékokat az adózóktól. Közel 1 milliárdból mindössze 68 millió ment az eredeti célra.

Bár sokan úgy gondolják, hogy az szja-jukból felajánlható 1 százalékkal valódi segítséget jelentenek a rászorultaknak, ez nem minden esetben van így - derült ki a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesületének ülésén. 

Dr. Varga András, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) osztályvezetője előadásában két alapítvány példáját ismertette. Az alapítványok gyermekmentésre, beteg gyermekek családjának támogatására, és kórházak fejlesztésére kértek pénzt. Négy év alatt kaptak is összesen 1 milliárdot, ám ebből mindössze 68 millió jutott el a gyerekekhez, illetve az említett célokra.

Többi másra kellett. "A gyermekmentéssel kapcsolatban például az alapítványoknál egyetlen mentőautót sem találtunk, és semmi olyan tevékenységgel nem találkoztunk, ami tényleges gyermekmentésre utalt volna. Kiderült, hogy ez csak egy hívószó volt az adományok gyűjtéséhez" - mondta Varga. 

A fennmaradó több mint 900 millió forint többek között eszközberszerzésre, elegáns lakóparki lakás bérlésére, autóvásárlásra, illetve az 1 százalékok megszerzéséhez szükséges reklámokra ment el. 

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek