Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Krumpli, pürében

Folytatódik a gesztenyepüré-ügy. A hatóság gesztenyepüré-vizsgálatán elmeszelt egyik gyártó elismerte, hogy gyártási szabálytalanság miatt egy alkalommal krumpli kerülhetett a pürébe, de az azóta gyártott termékek a cég szerint hibátlanok. Az egyik bukott pürét forgalmazó Auchan pedig közölte, a kérdéses termékeket visszahívták a polcokról, s bár azok nem veszélyesek, a vételárat visszafizetik.

Az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság a napokban közölte a laboratóriumi vizsgálaton elbukó gesztenyepürék listáját. A kérdéses termékek azért akadtak fenn a rostán, mert krumplit és rizslisztet tartalmaztak. (Erről részletesen itt olvashat, a gesztenyepürékre leselkedő veszélyekről szóló cikk pedig itt található.) A hatóság egyúttal közzétett egy, a vizsgálatról szóló videót, valamint kezdeményezte az érintett termékek visszahívását.


A vizsgálat alanyai (Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

A Buksza megkereste az érintett gyártókat, a Gelato Italiano Kft.-t és a Massa Bajnai Gesztenye-feldolgozó Kft., hogy kommentálják a hatóság döntését. Azt is kérdezte tőlük, hogy egyetértenek-e a lépéssel, elismerik-e a hibát, intézkedtek-e a termékek visszahívásáról, valamint azt, hogy a hatósági döntés milyen hatással van a cég forgalmára. A Buksza az egyik bukott pürét saját márkás termékként forgalmazó az Auchant is megkérdezte az ügyről.

0 Tovább

Íme a bukott gesztenyepürék listája!

Rizsliszttel, krumplival összekevert gesztenyepürék buktak meg az élelmiszer-biztonságért felelős hatóság vizsgálatán. Az alább felsorolt püréket jobb a boltban hagyni, ha még ott lennének!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) laboratóriumi vizsgálaton tesztelt számos, a boltokban kapható gesztenyepürét. A vizsgán két gyártó, összesen 14 terméke nem ment át, 10 közülük rizslisztet, 4 pedig krumplit tartalmazott, márpedig ezeket nem szabad belekeverni a masszába.


Forrás: Origo

7 Tovább

Veszélyes gyerekágyakat hív vissza az IKEA

Sérülést okozhatnak az IKEA egyes gyerekágyai, ezért a cég visszahívja őket. 

A Kritter és Sniglar gyerekágyak között vannak, amelyeken az ágykeretet és a biztonsági rácsot összekötő fém rúd eltörhet, és sérülést okozhat, ezért az IKEA visszahívja ezeket - közölte szerdán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. 

Kizárólag azokat az ágyakat hívják vissza, amelyek dátumbélyegzője 1114 és 1322 (év-hét) közé esik. A dátumbélyegző a fejtámlához vagy az ágy aljához rögzített címkén található. 

Az IKEA arra kéri azokat, akik Sniglar vagy Kritter ágyakat vettek, sürgősen ellenőrizzék a dátumbélyegzőt, és ha az 1114 és 1322 között van, akkor vigyék vissza az egyik áruházba vagy hívják a cég információs vonalát: 460-3160. Az IKEA jelezte közleményében, eddig hét ágynál tört el a fém rúd, és cég tudomása szerint nem okoztak sérülést.

A Sniglar gyerekágy egyébként 12 490, a Kritter ágy pedig 25 490 forintba kerül.

Több buksza:

Egymással csatáztak a joghurtok

Fej-fej mellett dinnyéznek

Máris drágult az új slágertermék

Megjöttek az ezerforintos cigaretták

Ahol napi 8 rugó csak a minimumra elég

A Tesco átírta a naptárat

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek