Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Krumpli, pürében

Folytatódik a gesztenyepüré-ügy. A hatóság gesztenyepüré-vizsgálatán elmeszelt egyik gyártó elismerte, hogy gyártási szabálytalanság miatt egy alkalommal krumpli kerülhetett a pürébe, de az azóta gyártott termékek a cég szerint hibátlanok. Az egyik bukott pürét forgalmazó Auchan pedig közölte, a kérdéses termékeket visszahívták a polcokról, s bár azok nem veszélyesek, a vételárat visszafizetik.

Az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság a napokban közölte a laboratóriumi vizsgálaton elbukó gesztenyepürék listáját. A kérdéses termékek azért akadtak fenn a rostán, mert krumplit és rizslisztet tartalmaztak. (Erről részletesen itt olvashat, a gesztenyepürékre leselkedő veszélyekről szóló cikk pedig itt található.) A hatóság egyúttal közzétett egy, a vizsgálatról szóló videót, valamint kezdeményezte az érintett termékek visszahívását.


A vizsgálat alanyai (Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

A Buksza megkereste az érintett gyártókat, a Gelato Italiano Kft.-t és a Massa Bajnai Gesztenye-feldolgozó Kft., hogy kommentálják a hatóság döntését. Azt is kérdezte tőlük, hogy egyetértenek-e a lépéssel, elismerik-e a hibát, intézkedtek-e a termékek visszahívásáról, valamint azt, hogy a hatósági döntés milyen hatással van a cég forgalmára. A Buksza az egyik bukott pürét saját márkás termékként forgalmazó az Auchant is megkérdezte az ügyről.

0 Tovább

Íme a bukott gesztenyepürék listája!

Rizsliszttel, krumplival összekevert gesztenyepürék buktak meg az élelmiszer-biztonságért felelős hatóság vizsgálatán. Az alább felsorolt püréket jobb a boltban hagyni, ha még ott lennének!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) laboratóriumi vizsgálaton tesztelt számos, a boltokban kapható gesztenyepürét. A vizsgán két gyártó, összesen 14 terméke nem ment át, 10 közülük rizslisztet, 4 pedig krumplit tartalmazott, márpedig ezeket nem szabad belekeverni a masszába.


Forrás: Origo

7 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek