Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Több százezret vihet el az egyetemkezdés

74 ezer diák megy egyetemre, főiskolára szeptembertől. Ez pedig nem olcsó mulatság, főleg, ha valaki egy másik városban kezdi meg a felsőfokú tanulmányait. Mennyibe kerül az indulás?

A múlt héten kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat: 74 ezer diák kezdheti meg a tanulmányait szeptembertől. Bő egy hónap van a rajtig, ám addig is számos teendőjük és kiadásuk lesz a diákoknak és szüleiknek.

Fotó: Origo

A Buksza összeszedte a legfontosabb kiadásokat az egyetemi rajthoz. Az alábbi infografikán egy takarékos, egy átlagos és egy rendszeresen szórakozó, albérletben lakó, illetve bejárós diák kiadásait mutatjuk be, majd tovább részletezzük a lehetséges költségeket.

0 Tovább

Gyalázatos helyzetben az albérletpiac

Magda Eszter - Csernátony Csaba

Rengeteg bérlőre váró ingatlan van a piacon, de amibe valóban beköltözne az ember, olyan nagyon kevés. Nem elsősorban az ár a gond, hanem a lakások állapota. Egy bérlendő lakáshoz kevés ugyanis a négy fal. Ami pedig tényleg jó, az másra kell.

"Cakkumpakk 150 ezret szánnék a lakásra. Rezsivel együtt. Nem kell nagy, 40-50 négyzetméter, a I., II., XI., XII. vagy az V. kerületben. De nincs, normális legalábbis tényleg nincs" - mondta a Bukszának egy fiatal nő. (Nevét nem árulta el, mivel reklámszakemberként dolgozik.)

Forrás: Origo

"Több olyan lakással találkoztam, amelyhez évek óta hozzá se nyúltak. Ronda bútorok, még rondább, ezer éve festett falak, penész és társai. Lakhatatlan. A másik, amelyekről lerí, hogy örökölt lakásról va szó. Bármilyen morbidan hangzik, az elhunytat eltemették, és máris feltették a hirdetést. A lakáshoz nem nyúltak" - tette hozzá.

1 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek