Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ünnep lesz a NAV-nál

Csak a vámosok egy része kap szabadságot hétfőn, az adóval foglalkozó részleg normál fordulatszámon megy majd.

A Nemzetközi Vámnap miatt a NAV vám- és pénzügyi ágazata takaréklángon működik január 26-án hétfőn - közölte hétvégén a NAV. Ez azt jelenti, hogy a megyei és regionális vám- és pénzügyőri kirendeltségeken és a bűnügyi igazgatóságokon csökkentett létszámmal megy az ügyintézés. Akinek ezekben lenne dolga, az jobb, ha nem hétfőn megy.

A határátkelőkön nem lesz ünnepség-  Fotó: Origo

A határátkelőkön azonban teljes lesz a létszám, és az ünnepség az adórészleget sem érinti, így az adóval foglalkozó NAV-egységek a szoksásos menetrend szerint működnek, így az ügyfélszolgálatok is. A adóügyes kirendeltségek listája - elérhetőségekkel, nyitva tartási idővel, várakozási időre vonatkozó adatokkal - itt található.

0 Tovább

Így adózik a zsebed és a táskája ha külföldről jön

Az EU-n kívülről - mondjuk Ukrajnából vagy Szerbiából - behozott drágább termékek után fizetni kell.

Bár az uniós országokból behozott termékek adó- és vámmentesek, az EU-n kívülről behozott holmik csak a megadott értékhatárig adómentesek.

Nincsenek új szabályok, de érdemes átismételni, mégis mik azok. A limitek forintban számolt értéke pedig változhat, mivel azt euróban adja meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Határátkelő Záhonynál, nem mindegy, mit hozunk be - Fotó: Magócsi Márton

A NAV 2015-re vonatkozó tájékoztatója szerint a légi utasok 430 euró (133 ezer forint), a nem légi utasok 300 euró (93 ezer forint), a 15 évnél fiatalabbak pedig 150 euró (47 ezer forint) értékben adómentesen hozhatnak magukkal termékeket, ha azt a személyi poggyászban hozzák.

0 Tovább

Tényleg beteg? Kérjen vissza 289 ezer forintot a NAV-tól!

Több betegség után jár adókedvezmény, például a cukorbetegek egy része az idén havi ötezer forint kaphat. Sőt, az érintettek 2008-ig visszamenőleg kérhetik a pénzt.

Bár már évek óta jár adókedvezmény bizonyos betegségben szenvedőknek, de sokan nem veszik igénybe, mert nem tudnak róla (esetleg félnek bevallani betegségüket a munkahelyükön). A Buksza figyelmét egy érintett ismerőse hívta fel erre a kedvezményre.

Forrás: Origo

Az érvényes jogszabályok szerint a súlyosan fogyatékos emberek a mindenkori minimálbér 5 százalékát megkaphatják adókedvezmény formájában. A jelenleg havi 5075 forontos összeg a vonatkozó kormányrendeletben tételesen felsorolt betegségben szenvedőknek jár, többek között a siketeknek, a végtaghiányos embereknek, és a cukorbetegek egy részének.

0 Tovább

Érdekes autókat árulnak

Jelenleg több érdekes járműre lehet bejelentkezni az adóhatóság árverési oldalán. Van például egy nyithatatlan autó, papírok nélkül félmilliótól.

A legdrágább a 2006-os, kétliteres dízelmotorral szerelt - 140 lóerős - Hyundai Tucson, amelynek minimális ára 2 millió forint, a NAV pedig 4 millió forintra taksálja az értékét. A internetes hirdetések a hasonló paraméterekkel rendelkező Tucsonokat 2,2-2,6 millióra tartják.

Forrás: NAV

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek