Az ötös lottó történetének 3000-ik húzása lesz augusztus utolsó hetében. Ebből az alkalomból kissé "megfaggattuk" az eddigi 2998 húzás adatait. Kiderül, mire kellene 800 ezer évet várni, melyik a leglustább és a leggykoaribb szám, valamint az is, mi nem fordult elő eddig soha. Számmágia a jubileum fényében.

Nem voltam túl jó matekból, de - kis segítséggel - megértettem, hogy nincs jó szám, vagy ha tetszik mindegyik jó, mindegyik egyformán jó. Minden héten mind a 90 szám ugyanolyan eséllyel kerül a kihúzott öt szám közé.


Forrás: Origo

Persze ha tippelni akarunk bárkihez, bármihez fordulhatunk segítségért, persze felmerl egy csomó kérdés: Azok közül válasszak, amelyek már eddig is gyakrabban szerepeltek a kihúzottak között? Vagy éppen ellenkezőleg inkább az eddigi húzásokat tekintve lemaradottak közül, hiszen a lemaradásuk nem maradhat így az idők végtelenségéig? Sokféle módon választhatjuk meg a végső tippünket.

Tények, számok

Nézzük a statisztikát, amely a Szerencsejáték Zrt. honlapján is látható: a leggyakrabban, eddig összesen 194 alkalommal kerültek a nyerő ötösbe a 29 és a 75. Csak eggyel kevesebbszer húzták ki az emberek egyik leggyakoribb szerencseszámát, a 3-ast. Őket követi a 77 és 66.