Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a magyar banánszigor!

A hatóság rászáll a déligyümölcsökre: elkapják a zöld banánt, a fagyott citromot, a túlérett avokádót.

A hatóság kiemelten ellenőrizni fogja a déligyümölcsöket a mosst kezdődő, egyébként mércius végéig tartó szezonban - rendelte el Fazekas Sándor földművelésügyi minszter.

Fotó: Origo

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint az ellenőrzések során elsősorban a citrusféléket (mandarin, narancs, grépfrút), az avokádót és a kereskedők polcain egyre nagyobb mennyiségben megjelenő egzotikus gyümölcsöket (mangó, ananász) és a banánt nézik.

0 Tovább

Lecsapott a hatóság - szlovák tejek, dinnyék, nektarinok bánták

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal razziát tartott hétfőn a Nagybani Piacon. 5,5 tonna zöldség és gyümölcs, és 1700 liter szlovák tej lett az áldozat. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a NAV, a Készenléti Rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága közös razziát tartott vasárnapról hétfőre virradóra a Nagybani Piacon, az ellenőrök az áruk eredetét vizsgálták. 

A Nébih beszámolójából kiderül, hogy az akció 1,7 hektoliter külföldi - szlovák - tartós (UHT) tej mellett összesen 5,5 tonna bizonytalan eredetű zöldséget és gyümölcsöt - görögdinnyét, nektarint, citromot, körtét, krumplit - foglaltak le, mert nem volt egyértelműen beazonosítható a termék. A videón pedig látszik, hogyan zúzzák be a bűnös gyümölcsöket.

 

0 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek