A szokásos étrendnél nincs gond az aszpartámmal, ám a gyerekek édes joghurtokkal és üdítőkkel átléphetik a küszöböt. A leghitelesebbnek tartott nemzetközi szervezetek WHO, FAO, EFSA szerint az aszpartám mértékletes fogyasztása nem veszélyes.
Az édesítőszerek slágere az aszpartám kapta főszerepet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatósága (NÉBiH ÉKI) legutóbbi vizsgálatában.

Az Élelmiszervizsgálati Közlemények című tudományos szaklap legutóbbi számában megjelent kutatás szerint azt vizsgálták, hogy a hazai élelmiszer-fogyasztási adatok alapján mennyire biztonságos az aszpartám fogyasztása, azaz mennyire közelíti meg a hazai aszpartámbevitel a nemzetközileg elfogadott megengedhető napi beviteli ADI-értéket (Acceptable Daily Intake), ami napi 40 milligramm kilónként.