Ahogy arra számítani lehetett, a Tesco 13 üzletére tesz lakatot. Ezt hétfőn reggel jelentette be a brit kézben lévő áruházlánc. 

Február 4-től bezárja 13 üzletét Magyarországon a Tesco - erősítette meg az áruházlánc a Magyar Nemzet hétvégi sajtóértesülését, amelyről a Buksza is beszámolt.

Fotó: Origo

A lépés többek között az abonyi, a hajdúböszörményi, a püspökladányi, a tolnai, a nagykátai, a törökszentmiklósi, a tatabányai a nyergesújfalui üzleteket érinti. További három győri és egy soproni üzlet zár be, valamint a Budapest VIII. kerületében, a Mátyás téren lévő egység is befejezi működését. A boltbezárások 500 embert érintenek, a Tesco közölte, mindent megtesz annak érdekében, hogy munkát találjon az érintett munkatársaknak. A szóban forgó áruházak listáját (címét) itt találja.

"Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata" - ezzel indokolta közleményében a lépést a Tesco.

Nigel Jones magyarországi vezérigazgató közölte: "A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit". A Tesco közölte azt is, hogy továbbra is kiemelten fontos számára a magyar piac.