A 4-es villamosnál jóval hamarabb ért a célba az Újbuda Központ és Rákóczi tér vonalon. 

A Buksza az Újbuda Központ és a Rákóczi tér közötti versenyeztette a 4-es metrót druszájával, a 4-es villamossal, azon az útvonalon, amelyen a Buksza szerzői nap mint nap közlekednek. 

Eszterrel 14:56-kor indultunk az Allee bevásárlóközpont kapujából. Ő villamossal, én metróval. 14:58-kor felszállt a villamosra, én a metróaluljáróba 15:00-kor értem le. Pont jött a járat, a villamosa is ekkor indult. A metró 15:07-re ért a Rákóczi térre, a metróalagútból a felszínre jutás még 2 percet vett igénybe. A 4-es azonban csak később, 15:13-kor futott be a térre. 

Vagyis ezen a távon, metróval 9 perc volt a menetidő mozgólépcsőzéssel együtt, míg villamossal 13, ami bár csak 4 perc különbség, százalékban közel a felével több.

A fölényes metrógyőzelem miatt letettünk arról, hogy visszafele utat, valamint a Körtér - Rákóczi tér távon versenyeztessük a metrót a 6-os villamossal. (A mérést most hétvégén végeztük, más időpontban más eredmények születhetnek. A 444.hu például pénteken a teljes vonalon - Kelenföld - Keleti - versenyeztette a metrót, az autóval, biciklivel, busszal, vonattal szemben. A metró azon a távon alig volt jobb a többieknél.) 

Ha tetszett a fenti poszt, vagy a többi poszt, akkor szeresse a Bukszát a Facebookon!