A filmeseké, műsorszolgáltatóké a legmagasabb átlagbér a versenyszférában. A vendéglátás az utolsó.

Meglepő eredményt mutat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat első féléves bérstatisztikája, amely a versenyszféra különböző ágazatainak átlagfizetéseit sorolja fel.

Fotó: Tuba Zoltán

Ugyanis az első helyen a "Kiadói tevékenység, hang- és filmfelvétel készítése, műsorszolgáltatás" áll, vagyis a filmeseké volt a legmagasabb bruttó átlagbér. Ők 559 ezer forintot kaptak havonta, ami a versenyszféra 282 ezer forintos bruttó havi átlagbérének a duplája.

A legrosszabbul a vendéglátósok keresnek, az ő bruttó bérük 149 ezer forint volt. Az alábbi infografikán a 10 legjobb és a 10 legrosszabbul fizető ágazatot rangsorolta a Buksza.

A fenti infografikán a versenyszféra különböző ágazatai szerepelnek, az egyes foglalkoztatásokra bontott, jóval részletesebb bérstatisztika más eredményt mutat. A foglalkozásonkénti - 2013-as - rangsor szerint a légi forgalmi irányítóknak jár a legmagasabb fizetés. Arról a listáról ebben a posztban írt a Buksza

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Hány forintos játszma a boltzár? 

Jön a boltok háborúja

Így kerülhető ki a boltzár

Adósságrendezés a dohányboltokban

Mekkora fizetésemelést szán nekünk a kormány?

Híres épületet választott az Aldi

500-640 forintos dugódíj jöhet Budapesten