Ha rendes árat kap érte, emellett távozhat Csehországból is - legalábbis ezt mondta a cég vezére.  Majd a cég jelezte, hogy nincs napirenden a kivonulás. 

A Vodafone nyitott arra, hogy kivonuljon azokból az országokból, amelyeket nem tekint fő piacának. Erről Vittorio Colao, a Vodafone vezérigazgatója beszélt egy barcelonai konferencián a Reuters tudósítása szerint.

Fotó: Origo

A cégvezető azt mondta, a kivonulás akkor jöhet szóba, ha megfelelő árat kap a cég a leányvállalatokért, és a magyarországi és csehországi érdekeltséget név szerint említette.

Mégsem 

A cég később cáfolta, hogy a kivonulást fontolgatja. A Vodafone csütörtök délelőtt az Origóval közölte, nem tervezi a magyarországi érdekeltségének eladását. A cég szerint a félreértés abból adódik, hogy szerdán egy befektetői konferencián a Vodafone Group vezérigazgatójának Vittorio Colaonak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit. A Vodafone Group tájékoztatása szerint a cégvezetőnek egy teoretikus kérdést tettek fel, amire csak egy teoretikus választ tudott adni. Vittorio Colao a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitott a portfóliója esetleges módosítására. A vezérigazgató általánosságban nyilatkozott és semmilyen módon nem állt szándékában azt sugallni, hogy a Vodafone csoportnak ilyen jellegű konkrét tervei lennének bármelyik helyi piacára vonatkozóan.

A Vodafone egyébként jelenleg Magyarországon a harmadik a mobilszolgáltatók között. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság statisztikái szerint részesedése június végén 23 százalékos volt, míg a Telenor a piac 30 százalékát uralta, a Telekom részesedése pedig 47 százalékos volt. 

A Postr-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. 100 százalékos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.