A budaörsi egység ugyanis majdnem üres.

A Baumax már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy kivonul, majd jöttek a jelentős leárazások, ezzel együtt a vásálók rohama. Ezen a hétvégén 90 százalékos árengedményt adnak, de alig van miből válogatni, legalábbis Budaörsön. 

Fotó:Buksza

A Buksza szombat délelőtt járt a budaörsi egységben, ahol 10 perces várakozás után engedték be a vásárlókat. Az áruház nagy része le volt zárva, üres polcok, meglehetősen kevés termék. A vásárlók igyekeztek vadászni különböző cikkeket, de sokan csalódottan távoztak. 

"Kaspót, festéket szerettem volna, de nem volt" - mondta egyikük. A kijáratnál két vásárló pedig arról beszélt, hogy ezért kár volt kijönni, mert nincs semmi nekik való. Ugyanakkor volt, aki jól járt, egy közel 20 ezer forintos csaptelephez hozzájutott a tizedéért. 

 

Meglehetősen szűk választékban (néhány guriga) tapéta, csavarok, sok széttépett csomagolású villanykapcsolók és konnektorok, fugázáshoz szükséges alapanyagokból több zsák, és sok, hiányos csomagolású termék, amelyekről egy laikus nem feltétlenül tudja, hogy pontosan mire való. Utóbbiak közé tartoztak valamilyen jeladók, kapucsengőhöz hasonló készülékek, de többnek a doboza fel volt tépkedve, nem lehetett pontosan tudni, hogy minden benne van-e, ami kell. A Buksza egy kicsi szemetest vett 80 forintért, festéshez kengyelt 100 forintért, mert annak van helye, meg néhány téglát a erkélyre dísznek. Ezekből még volt néhány darab.

Fotó:Buksza

Az áruház küszöbön álló bezárására többek között az utal, hogy az áruházban az eladó- és információs pultra is ki van írva, hogy eladó, valamint a parkolóban is a bevásárlókocsik tárolóját is árulják, utóbbiakat 190 ezer forintért. 

Összességében a budaörsi egység nagyjából teljesen kiürült, az átlagos háztartásokban használatos termékek már nem igazán voltak szombat délelőtt, és mivel az üzletre lakat kerül, ezért nem valószínű, hogy vasárnap nagyobb lenne a választék. 

(A Baumax-egységeket egyébként a Möbelix- és Mömax-bútoráruházakat működtető ausztriai Lutz nevű cég veszi át tavasztól.)