A legrosszabbul álló településeken a lakosok harmada munkanélküli. 

A munkanélküliségtől mentes településeket ebben a posztban sorolta fel a Buksza, most pedig jöjjön a másik oldal. A hivatalos statisztika szerint húsz olyan települése van az országban, ahol a munkanélküliség több mint 25 százalékos.

Fotó: Google Maps

A leggyengáébb mutatóval a borsodi Csenyéte rendelkezik: a településen 297 munkavállalói korú lakik, az állástalanok aránya pedig közel 34 százalék. Csenyéte mellett további három település rendelkezik 30 százalék feletti rátával, Szakácsi (33,33 százalék), Endrefalva (33,29 százalék) és Vilmány (31,18 százalék).

A leggyengébben álló telepüólések többsége - pontosan 10 település - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van. Nógrád és Baranya megye 3-3 településsel van jelent a listán. További 2 települést Szabolcs-Szatmár-Beregben van, Zala és Somogy megyében pedig 1-1 falu van, ahol 25 százaléknál magasabb a munkanélküliség.


Az országban összesen 6,95 millió munkavállalói korú embert tartanak nyilván, a húsz legrosszabb mutatóval rendelkező településen össszesen 9180-an vannak. Így országos szinten az arányuk 0,1 százalékos. 

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból:

Ezek a kormány kedvenc települései

Menük pokoli árakon

Hány forintos játszma a boltzár?

Jön a boltok háborúja

Így kerülhető ki a boltzár

Adósságrendezés a dohányboltokban

Mekkora fizetésemelést szán nekünk a kormány?

Híres épületet választott az Aldi

500-640 forintos dugódíj jöhet Budapesten