Aki az interneten próbálna regisztrálni és matricát - mondjuk megyeit - vásárolni ematrica.autopalya.hu oldalon, könnyen a következő üzenettel találkozhat:

"Elnézését kérjük a rendszer pillanatnyi túlterheltsége miatt további regisztráció és belépés jelenleg nem lehetséges, kérjük látogasson vissza később. További böngészéshez kattintson az alábbi gombra. Megértését és türelmét köszönjük." 

Forrás Buksza

Legalábbis a Buksza többször is ebbe az üzenetbe futott bele szombaton, kora estig nem sikerült a matricavásárlás. Volt olyan nekifutás, amikor a regisztrációt meg lehetett kezdeni, de a folytatásban a túlterheltségről szóló tájékoztatás ugrott elő, és volt, amikor a regisztráció megindításáig sem lehetett eljutni. Vasárnap reggel már a sikeres regisztrációt abszolválta a Buksza, de a vásárlásig továbbra sem sikerült eljutni, megint a túlterheltség miatt.

Róna Márta, a Nemzet Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kommunikációs vezetője a Bukszáéhoz hasonló olvasói panaszokat idéző Index szombati cikke szerint azt mondta, nem omlott össze a rendszer, csak túl sokan akarnak egyszerre vásárolni. Közölte azt is, a megyei matricák idei bevezetése mellett továbbra is kaphatóak a korábbi útbérletek (10 napos, havi, éves), ezeket pedig a már megszokott értékesítési pontokon vagy mobiltelefonon keresztül is meg lehet venni.(A megyei matricákat azonban csak februártól lehet majd mobilon megvásárolni.)

Fotó: Origo

Persze vannak, akik sikerrel jártak: a NÚSZ Zrt. jelezte: péntek délig 82 ezer e-matrica kelt el, megyei matricákból 50 ezer fogyott.

A megyei matricák problémáiról, az érthetetlen határokról az Origo cikkében olvashat részletesen

Ha tetszett a cikk, vagy a többi poszt, akkor ossza meg és szeresse a Bukszát a Facebookon. Ha pedig véleménye van a témáról, ne habozzon  

Buksza-posztok az elmúlt napokból, hónapokból:

Kopassza meg az államot adókedvezményekkel

Egy csomó pénzt hagyunk a NAV-nál feleslegesen

Kitágul az eurózóna, Magyarország nem kíváncsi rá

Lecserélik a 20 eurós

A világ legdrágább fotója

Hány évre számíthatnak a magyarok?

Kik adnak 50 ezerrel nagyobb fizetést?