Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Világverő forintérmék

Újabb győzelmet aratott Magyarország az érme-világbajnokságon! Sorozatban ötödször.

Most a Gáti Gábor szobrászművész tervezte - az Őrségi Nemzeti Parkot népszerűsítő - négyszögalakú érme kapta az évről évre megrendezett vébé közönségdíját, megelőzve tizenkilenc ország - köztük Izrael, Németország, az Egyesült Államok, Kína és Ausztrália - jelöltjét.  

Sikerpénzek

A közönségdíjat ötödik alkalommal írták ki, a korábbi években az 1956-os ötvenes, a Gyulai várat ábrázoló 5000 forintos, a Tokaji történelmi borvidék szintén 5000 forintos érméje, valamint a Budapest 5000 forintos nyert. (Ezek láthatóak a képen.) 

A verhetetlen csapat

Az amerikai Krause kiadó által kiírt érmeverseny menetrendje egyszerű. Az adott évben az egy évvel korábban kibocsátott érméket nevezik, ezekre az interneten lehet szavazni, a díjakat pedig a versenyévet követő év februárjában osztják ki. 

0 Tovább

Gyros vicc áron

Íme a VIII. kerületi János Pál pápa (volt Köztársaság) tér déli oldalán lévő az arab büfé-élelmiszerbolt.



A felirat nem vicc.

Budapesten általában ennél jóval drágábban, 500-700 forintért kaphatóak a gyrosok. Az alacsony ár ellenére az itteni gyrosszal minden rendben. Semmi extra, de finom, nincs teletömve, cserébe nem szakad el a tészta és folyik ki a szósz, ami elő szokott fordulni. (A Buksza rendszerint nem alkot véleményt egy-egy termékről, a mostani az alacsony ár miatt kivételes eset.)

Vasárnap egyébként nem volt gyros, a szomszéd házban lakó törzsvendégek szerint akkor nem szokott lenni, ellentétben a hét többi napjával. Kedden volt. Az előttem lévő vendég négy termékkel hagyta el az egységet.

Fizetésnél 600 forintot kért tőlem a kedves kiszolgáló lány a két, elvitelre kért gyrosért. Nem kérdeztem meg, hogy a csomagolás miatt kell-e többet  fizetni. Mindegy is, ha igen, ha nem, ez belefér. Jó étvágyat!

4 Tovább

Vigyázz a kelkáposztával!!!

A Tescóban nagyon óvatosan kell bánni a kelkáposztával, véletlenül se szakadjon le a levele.  Különben... 

Forrás: Facebook

Az igazsághoz hozzátartozik: bár az élelmiszerláncok igyekeznek a különböző biztonsági rendszerekkel minimálizálni a rongálásokból, lopásokból származó kárt, de ezzel számolni kell. Az ebből adódó kárt ugyanis a vásárlók fizetik meg, közösen. A konkrét összegről nincs statisztika, mert nem szívesen beszélnek róla a cégek - 10-100 milliós lehet a nagyságrend. 

Köszi Attila

3 Tovább

Furcsa benzinárcsökkentés

Frissítés: az előző nap megemelt árat csökkentette szerdán a Mol az egyik kútnál. 

A keddi bejegyzésban azt írtam: szerdától a gázolajat 5, a 95-ös benzint 3 forinttal olcsóbban kínálja a Mol. A lépéssel a gázolaj átlagára 431 forintra mérséklődik, a benziné pedig 418-420 forint lesz. Eddig volt az eredeti hír, de...

Az árcsökkentés előtt egy nappal - kedden - napon belül egy forinttal megemelte az árat az olajtársaság a Szerémi úti kúton. Reggel még 420,9, kora este 421,9 forint volt egy liter benzin. Szerda reggel pedig 418,9. Tehét csak 2 forinttal ment lejjebb az ár. Ügyes.  

A keddi számla: 


Az ároszlop szerda reggel: 


Köszönöm Somának, Lacinak, Zsoltnak. 


1 Tovább

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek