Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyetlen foglalkozás fizet jobban a politikánál - Fejenként 1,2 milliót keresnek a politikusok

Bő tízszeres különbség van a legjobban és a legrosszabbul fizető állások között. 1,21 milliót kapnak a légiforgalmi irányítók, ők állnak lista élén. A második hely a politikusoké, akik 11 ezer forinttal kevesebbet, 1,2 milliót kapnak- bő ötszörösét az országos átlagnak. A lista végén seprűgyártók állnak, ők az átlag felét kapják. Meglepő foglalkozások és keresetek.


Sorra érkeznek a bér- és jövedelmi statisztikák, amelyek szerint egyre jobb a helyzet, ám hozzá kell tenni, hogy az átlagos értékeket torzítja, hogy a legjobban keresők bár kevesen vannak, a jóval magasabb fizetésük felfelé húzza a statisztikát.

Közben közeledik a poltikusok vagyonbevallásának január végi leadási határideje. A Buksza arra volt kíváncsi, hol állnak a választásra készülő poltikusok a magyarországi fizetési ranglistán.

Valamint arra, hogy melyek a legjobban és legrosszabbul fizető állások Magyarországon. A választ a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statiszikája adja meg, a szervezet ugyanis a különböző foglalkozásokra/tevékenységkre bontva is gyűjti a kereseti adatokat.

Egyelőre csak 2012-es statisztika áll rendelkezésre, amelyben érdekes dolgok vannak. Magyarországon a repülőgépeket terelgető légiforgalmi irányítók keresnek a legjobban, havonta fejenként 1,21 millió forintot kapnak. Majd a miniszterek, államtitkárok és a statisztikában "törvényhozóként" megjelölt emberek, lényegében a politikusok következnek átlagosan 1,2 millió fizetéssel. A két topfoglalkozás az 230 ezer forintos országos átlag bő ötszörösét fizeti.

0 Tovább

Budapest vs. vidék - durva különbségek a fizetésekben

Nagyon jelentős különbségek vannak a fizetésekben az ország különböző térségei között. Egy budapesti dolgozó máfélszer annyit kap átlagosan, mint egy alföldi alkalmazott.

Az nem meglepő, hogy a Budapestet is magában foglaló közép-magyarországi régió a gazdaság egyik fő hajtóereje, ezáltal ebben a térségben a legmagasabbak a fizetések. Ugyanakkor a Központi Statisztikai Hivatal napokban elkészült, múlt évről szóló összesítéséből az is kiderül, hogy igen jelentős különbségek vannak az országrészek között.

1 Tovább

Vicces állás nettó 180 ezerért

Az egyik hirdetési oldalon megjelent egy hirdetés, amely szerint fél éven keresztül rendszeresen alkoholt kell inni. Ingyen, a fizetés pedig havi nettó 180 ezer forint. A hirdetés szerint havonta egyszer orvsohoz kell menni. Nem tudom igaz-e, de állítják, hogy nem. (Aki beszél velük, írjon! Köszi.)

Íme a hirdetés szó szerint, meg a screenshot:

Keresünk fizetett alkoholfogyasztót! Havi nettó fizetés: 180.000 ft.

Fél éves időtartamra keresünk 30 darab önkéntes alkoholfogyasztót szakdolgozat kutatásának véghezvitele céljából.
Sajnos mi nem vehetünk részt a kísérletben, ugyanis félünk, hogy pontatlan eredmények kerülnének rögzítésre.

1 Tovább

Kocsmában utálatos a bankkártya

Bankkártyával kocsmában: lehet, hogy csak engem bosszant, de engem nagyon.

Ha csak ritkán, egy-egy helyen fordulna elő, akkor nem lenne érdekes, de az, hogy sorozatban nem fogadják el a bankkártyát olyan vendéglőkben, ahol amúgy ki van rakva a kártyatársaságok matricája - bosszantó és pénzbe kerül. (Van, ahol egyáltalán nem fogadják el, van több hely, ahol szinte állandóan rossz a terminál.)



Ezért kerül pénzbe: ha nem fogadják lehet menni az ATM-hez

Ha szóvá teszem, hogy ezt előre jeleznetnék, akkor - ha nem is mondják -, de érezhető, mit gondolnak. Na megint egy köcsög, aki nyekereg, jobb esetben unottan megvonják a vállukat.

7 Tovább
12
»

Buksza blog

blogavatar

A Buksza 2016. júliusától a Napi.hu-n folytatja a munkát. Mégpedig itt: http://www.napi.hu/cimkek/buksza.

Utolsó kommentek